︎︎︎︎



Bolig        Erhverv  

Bolig      Erhverv     Kultur    Landskap og områdeutvikling    Interiør                                                           









Ekeli


Knutepunkt Brakerøya - Nedre Strandgate 64

Arkitekt: Solli Arkitekter 
Byggherre: B_VAR og Probea
Prosjekttype: Handel, mobilitet, kontorlokaler og rekreasjonsarealer
Sted: Drammen, Brakerøya 

 



Prosjektet Nedre Strandgate 64 er nå nabovarslet som et ledd i utviklingen av et nytt og fremtidsrettet bygg som skal bli en naturlig forbindelse mellom byliv, næringsutvikling og grønne bygrom.

Nedre Strandgate 64 omfatter en bygningsstruktur preget av varierende høyder og volumoppdelinger, designet for å skape en levende og dynamisk arkitektur. Første etasje er strategisk inntrukket langs fasaden mot fjordparken, noe som resulterer i et åpent, overbygget areal.
Offentlig takterrasser er tilgjengelige via trapper med integrerte grønne elementer, som skaper en sømløs forbindelse mellom gateplan og taknivå, samtidig som de beriker det urbane landskapet. Fasaden består av en harmonisk blanding av stål, glass og betong, med en fargepalett inspirert av dempede jordtoner og varme nyanser.  
 









Byggets utforming består av en balanse mellom funksjonalitet, fleksibilitet og brukervennlighet. De lavere etasjene er strategisk tilrettelagt for logistikk, handel og mobilitet, mens de øvre etasjene prioriterer moderne kontorlokaler, sosiale møteplasser og rekreasjonsarealer. Fellesarealene er plassert for å sikre en naturlig flyt mellom funksjonene og skape et helhetlig miljø som fremmer både produktivitet og trivsel.

Gjennom en kombinasjon av næring, arbeidsplasser og rekreative soner legger bygget til rette for en dynamisk og levende atmosfære. De grønne takterrassene og serveringsområdene med utsikt over byen og elven bidrar til et attraktivt byrom og understøtter bærekraftige og inkluderende løsninger. De er også med på å sikre en trygg gangforbindelse over veisystemene. 

Helheten skaper et bygg som ikke bare imøtekommer dagens behov, men også er godt rustet for fremtidens krav til arbeids- og byutvikling.





Vertikaliteten i fasaden understrekes av vertikale ”vinger” som strekker seg hele veien opp til takterrassen. Disse elementene er de mest utkragede, mens glasspartiene er trukket tilbake, noe som gir dybde og en tydelig struktur. Uavhengig av byggets ulike funksjoner – enten det gjelder parkeringsarealer, offentlige rom eller kontorlokaler – er fasadeutformingen utviklet med en enhetlig materialitet og rytme. Dette skaper en sømløs visuell overgang mellom ulike deler av bygningen og bidrar til en opplevelse av sammenheng og kvalitet i hele prosjektet.