Tomineborgveien 33C


Arkitekt: Solli Arkitekter
Byggherre: HAS INVEST 
Status: Ferdigstilt 2020
Sted: Drammen
Prosjekttype: Enebolig
Omfang: Forprosjekt

Fotograf: Wallinga / wallinga.no


I området er det noe variert stilart. Vi har lagt vekt på å ta igjen elementer fra omkringliggende bebyggelse (som trepanel) men i et moderne uttrykk. Konseptet er en gjennomgående skive som brettes og danner tak og dekke for andre etasje. Dette gir boligen et moderne og dynamisk utrykk med et tydelig formspråk. Boligen vil være en trekonstruksjon med liggende trepanel.

Huset oppleves som mer lukket mot nord, samtidig som at hovedinngangspartiet blir tydelig fremhevet med en senteret dør som er lyssatt av den utkragede skiven fra andre etasje. Fra nord til sør åpner bygget seg gradvis mer og mer. Sørfasaden åpner seg med store glassflater, verandaer og uteplasser. På taket er det en takterrasse. Takterrassen er trukket inn på taket slik den blir lite synlig og får også lite innsyn til nedenforliggende naboer.

Boligens inngangsparti er plassert mot sør og er det første du møter når du ankommer boligen. Inngangspartiet vil være delvis skjermet for regn samt belyst fra den utkragede skiven. Første etasje består av en entre/gang, vaskerom med egen inngangsdør, et bad 3 soverom, bod og en mindre stue. Fra stuen vil det være skyvedører som bringer deg rett ut i den sydvendte hagen.

Arealene er organisert slik at boligen drar best mulig nytte av utsikt og solforhold på tomten.